Follow Us

06-24835295
deruiterkunststofvloeren@gmail.com

Soorten gietvloeren

U heeft een ruime keuze uit verschillende soorten kunststofvloeren. De kunststofvloer die voor uw situatie geschikt is, is afhankelijk van uw wensen en eisen voor de vloer. Hieronder leest u per soort vloer meer over de toepassingen. Zo krijgt u al een idee welke gietvloer het beste bij u past.

Let op: niet alle gietvloeren die wij in ons assortiment hebben worden hieronder beschreven. Staat de vloer die u in gedachten heeft er niet bij, neem dan toch contact met ons op. We vinden voor u vast een kunststofvloer op maat voor uw situatie.

Een betonlookvloer past goed in een modern en strak interieur

Betonlook gietvloer

De betonlook gietvloer is al jaren een erg populaire gietvloer. Het strakke en stoere uiterlijk van de betonnen vloer wordt geïmiteerd, terwijl de vloer alle voordelen heeft van een gietvloer. De betonlook gietvloer gebruikt twee kleuren grijs die heel dicht bij elkaar liggen zodat het effect van een betonnen vloer wordt gerealiseerd. Deze vloer komt helemaal tot zijn recht in een moderne woning of op kantoor.

Epoxy gietvloer in gymzaal door De Ruiter Kunststofvloeren

Epoxy gietvloeren

Epoxy gietvloeren zijn bij uitstek geschikt voor industriële toepassingen. U kunt hierbij denken aan werkplaatsen, zorginstellingen, magazijnen, garages en fabrieken. De epoxy gietvloer staat bekend om zijn hardheid. Als de vloer opgeleverd wordt, is deze twee keer zo stootvast als een vloer van beton. Naast de hardheid van de epoxy gietvloer, staat de epoxy gietvloer ook bekend om de chemische bestendigheid. De epoxy gietvloer is zelfs geschikt voor zeer intensief gebruik.

Coatingvloer door De Ruiter Kunststofvloeren

Coatingvloeren

Een coatingvloer is een hele dunne vloer, waardoor deze in de eindprijs voordeliger is dan een gietvloer. De coatingvloer is de juiste keuze als u de ruimte waarin deze vloer wordt gelegd niet intensief gaat gebruiken, denk hierbij aan een wachtkamer of ontvangstruimte. De coatingvloer is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Omdat de coatingvloer zo dun, kunt u ook kiezen voor een transparante toplaag, zodat de ondervloer zichtbaar blijft. Dat is mooi als u bijvoorbeeld een betonvloer heeft liggen.

Wist u dat een epoxy gietvloer geschikt is voor industriële toepassingen?

Polyurethaan gietvloeren

Wilt u een exclusieve gietvloer die verder niemand heeft? Dan is de polyurethaan gietvloer de juiste keuze voor u. U heeft ongekend veel mogelijkheden bij deze soort gietvloer. Alle motieven en kleuren zijn mogelijk waardoor deze gietvloer past bij elke woonstijl en toepassing. De Ruiter Kunststofvloeren heeft al veel polyurethaan gietvloeren gerealiseerd bij particulieren maar ook in kantoren, winkels, restaurants en andere horeca-gelegenheden.

Het verschil tussen een aromatische en alifatische gietvloer

Een polyurethaan gietvoer bestaat uit twee componenten. De eerste component is de hars, de tweede de harder. Dit zijn beide vloeistoffen. Wanneer deze twee componenten met elkaar gemengd worden, dan droogt de gietvloer en hardt deze uit. In het verleden werd er een harder met een bruine vloeistof gebruikt. Dit is de aromatische gietvloer. Deze bruine vloeistof zorgt ervoor dat de gietvloer op den duur verkleurt, omdat deze vloer niet tegen uv-licht kan. De alifatische gietvloer daarentegen wordt gegoten met een transparante vloeistof als harder. Daarom is deze gietvloer kleurvast en verkleurt nooit.